Bewegingscoach OUD


Bewegingscoach

Wil jij graag afvallen, je stress verminderen of mentaal sterker in je schoenen staan?

Probeer het bewegingscoachingtraject van PT24.

Veel mensen hebben er last van. Geen tijd om te sporten door een te druk (werk)leven. Er word tegenwoordig zo veel van je verwacht op het werk. Je leest het zelfs in de kranten, koppen zoals; Nederlanders bezwijken onder werkdruk: “We werken nu harder dan 20 jaar geleden”.

Steeds meer mensen belanden in een burnout en lijden er niet alleen mentaal maar ook fysiek onder. Zo blijkt dat bijna 20 procent van de werkende mensen in Nederland burn-outklachten hebben, en bijna 40 procent onder enorme werkdruk staat.

Het positieve nieuws is dat je het tegen kan gaan. Niet door, zoals vaak gedacht, minder te doen. Maar juist door meer te doen, en dan heb ik het voornamelijk over bewegen!

Na 4 weken te hebben getraind ervaarden de deelnemers uit een onderzoek naar bewegen om burnout te bestrijden dat ze zich lichamelijk beter voelden, meer voldaan, onder minder psychologische druk, minder waargenomen stress en emotionele uitputting voelden. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4393815/

Wat doet een bewegingscoach?

Onze bewegingscoach geeft advies op het gebied van voeding en beweging en maakt samen met jou afspraken om stap voor stap naar je persoonlijke doelen toe werken. Dit noemen we het bewegingscoachtraject. Elk bewegingscoachtraject is gebaseerd op een bepaalde periode van bijv. 3, 6 of 12 maanden.

Gedurende deze periode helpen wij je om jouw persoonlijke doelen zoals minder stress te ervaren, af te vallen, je bloeddruk te verlagen, je uiterlijk te verbeteren en meer controle over je gedachtes en emoties te krijgen.

Dit doen wij door advies te geven op hoe je o.a. beweging en gezonde voeding inpland in je dagelijkse leven, hoe je veilig en effectief kunt beginnen met trainen, voedingsadvies te geven en verschillende manieren om meer te ontspannen.

Ik ben in 2020 een traject van 6 maanden aan gegaan met mijn bewegingscoach. Het was zeker niet makkelijk, maar uiteindelijk dubbeldik de moeite waard. Ik heb geleerd hoe ik mijn sportpatroon veilig en effectief opbouw en wat voor gezonde(!) voeding hier nu precies bij past. Ook nog eens 7 kilo kwijt geraakt, mooi meegenomen dus. – J. van der Velden


Geïnteresseerd in coaching van PT24?


Boek nu een gratis 30min. (video/telefonische) consult in!

Scroll naar top