Boksen Den Haag OUD

Boksen in Den Haag

Ben jij op zoek naar laagdrempelige bokstrainingen, afgestemd op jouw niveau?

Het beeld van een boksschool is vaak hetzelfde plaatje; een oude, kalende boksveteraan in een duistere, grimmig-ogende gym met overal half ingescheurde bokszakken die van het plafond af hangen en een boksring waar, omringd door wat publiek, 2 jongens elkaar helemaal af matten tijdens een verhitte sparringsessie.

Niet echt een verwelkomend plaatje, he?

Gelukkig is het niet altijd zo een intimiderende setting.

Personal Boxing – Den Haag

Met personal boks training van PT24 train je 1 op 1 met jouw trainer, op jouw gewenste locatie(buiten, op het strand, thuis of bij ons in de gym) aan je fysieke uithoudingsvermogen, fitheid en vitaliteit. In de trainingen leren we je hoe je weerbaarder word en hoe dit je zelfverzekerdheid een enorme boost kan geven. Er komt veel meer kijken bij het boksen dan alleen het gericht slaan op pads of een tegenstander.

Het boksen maakt je behendiger, sneller, flexibeler en kan ook nog eens wonderen doen voor de spieren in je bovenlichaam en middel door de vele rotaties die elke beweging met zich mee brengt.

Boksen voor beginners

De bokstrainingen hebben een laag instapniveau waardoor iedereen kan beginnen met boksen. Er zijn eindeloze variaties mogelijk in de combinaties die we doen, de verschillende drills(oefeningen) en het niveau van cardio(conditionele) training.

Of je nu 70 jaar oud bent of pas 7..boksen is voor iedereen en geschikt voor alle niveau’s. Je hoeft nooit de ring in te stappen of te sparren. Deze trainingen op zichzelf zijn al ruim voldoende om de basis van zelfverdediging onder de knie te krijgen en je tegelijk een enorme boost in zelfvertrouwen te geven.

Gewichtsverlies door bokstraining

Cardioboksen heeft, net zoals competitief boksen, ook een effect op gewichtsverlies. Het is een geweldige aerobe oefening. Het zorgt er namelijk voor dat je een groot aantal extra calorieën verbrandt waardoor je dagelijks makkelijker in een negatieve calorie balans komt. Door 2 tot 3 keer per week een bokstraining te doen vergroot je het wekelijkse calorietekort en kun je al snel verwachten dat je vet zal verliezen. Daarnaast zorgt boksen ervoor dat je hart sneller gaat kloppen, helpt het tegen hoge bloeddruk, vermindert het de kans op hartaandoeningen, beroertes en diabetes. Voor mensen met overgewicht kan het naast gewichtsverlies ook het uithoudingsvermogen verbeteren waardoor alledaagse taken zoals lopen, joggen of een trap beklimmen makkelijker worden.

Met een bokstraining van één uur verbrandt je al gemiddeld 350 tot 450 calorieën. Hierdoor kan cardioboksen perfect gebruikt worden als aanvulling op jouw programma.

Welke spieren gebruik je?

Bij het boksen gebruik je immens veel verschillende spieren. Dit komt omdat je tijdens de typische boksbewegingen in heel wat dynamische vlakken beweegt. Je maakt voorwaartse, achterwaartse, opwaartse en roterende bewegingen, om er maar een aantal te noemen.. Je ‘zwaait’ als het ware met je armen, je maakt krachtige extensies en trekt weer terug. De schouderspieren worden hierbij ook constant geactiveerd en door de licht gehurkte houding gebruik je veel van je core, rug en beenspieren.

Boksen in de buitenlucht

Naast de bokstrainingen op locatie bieden wij ook 1-op-1 bokstrainingen in de buitenlucht aan. Dit kan plaats vinden in het park(momenteel doen we deze in het Haagse Bos, Clingendael, de Paleistuinen en in het Westbroekpark) of op het strand van Scheveningen. Boksen is een cardio-intensieve trainingsvorm door alle veelzijdige bewegingen die erbij komen kijken. De verhoogde zuurstofinname die je hebt in de buitenlucht maakt dit de ideale plek voor bokstrainingen.

Daarnaast bieden wij ook reguliere personal training aan, en kun je bij ons ook terecht voor voedingsadvies bij onze online personal trainer.

Professioneel

Al onze bokstrainers zijn ervaren en gekwalificeerd in het boks trainingen met stootkussens

Veilig

In al onze trainingen houden we de richtlijnen m.b.t. Corona-virus van het RIVM in acht. De trainer draagt ten alle tijden een mondmasker

Effectief

Met onze bokstrainingen werk je effectief naar je fitheid- en body goals toe. Wist je dat je met boksen tot 700 calorieën per uur kunt verbranden?


Geïnteresseerd in bokstraining van PT24?


Vraag direct een proeftraining aan!

“Ik ben 5 maanden geleden begonnen met de 1-op-1 bokstrainingen met Armin. In het begin met 1 keer per week boksen en 1 keer krachttraining. Na een tijdje ben ik overgegaan op 2 keer per week boksen en daarnaast nog 1 krachtsessie.

De eerste paar weken waren pittig. Ik had echt 0 conditie en het was iedere keer aanpoten als we weer eens op de stootkussens combinaties deden. Langzaam aan ging het niveau steeds een tikje hoger – tot we op een gegeven moment rondes van 2 minuten deden..en ik deze volhield!

Na zo een 4 weken begon ik echt te voelen wat voor effect deze trainingen op me hebben. Ik merkte al een beetje dat m’n jeans iets losser begonnen te zitten, maar had me nog niet gewogen om te kijken hoeveel ik kwijt was. De verrassing was dus groots toen ik eindelijk op de weegschaal ging staan en van 95 opeens 88 woog..

Ik ben overtuigd van Armin’s kunde en ben vastbesloten om nog een hele tijd met hem door te trainen.”

S. gul

“Trainen met Armin is voor mij een uitkomst omdat ik nogal een druk leven heb:  ik heb een eigen bedrijf maar ben ook ‘single mom’. Daardoor kwam ik voorheen naar mijn zin te weinig en onregelmatig aan sporten toe.  Bovendien wilde ik een wat slanker en strakker lichaam. Ik sportte wel, en lette ook best op mijn voeding, maar ik zag er weinig van terug in de spiegel.

Een paar maanden geleden ben ik met Armin gaan trainen. Dat doen we in principe op vaste momenten, twee keer per week, maar als mijn werk er soms tussenkomt, is hij flexibel in het omzetten van het tijdstip.

We werken aan conditie en kracht, bijvoorbeeld met kettlebells, TRX en eigen lichaamsgewicht. Armin is inventief in het bedenken van trainingsmethodes. Zo blijkt het trappenhuis in mijn flat ideaal als je conditie en kracht wilt trainen!

Armin stelt ook voedingsschema’s voor me op. Iedere maand meten we de resultaten. Die liegen er niet om. Mijn gewicht en vooral mijn vetpercentage zakken flink en ik zie het ook in de spiegel. Bovendien voel ik me veel sterker, ook mentaal. Ik ga dus nog even lekker zo door!

M. van den Haak
Scroll naar top