Sterker worden door yoga

Inhoud

  Sterker worden door yoga? Dat kan! 

  De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met deze eeuwenoude vorm van mentale, fysieke en spirituele oefeningen. Door het aannemen van diverse yogahoudingen verbeter je de functies van diverse organen, gewrichten en het zenuwstelsel. Daarnaast zorgt het voor spanning, ontspanning en rek van vrijwel het gehele lichaam. Hierdoor is yoga een prachtige aanvulling op diverse trainingen die je ook in de sportschool kan doen, zoals krachttraining en fitness.

  Wil jij graag sterker worden door het beoefenen van deze mooie sport?

  Lees dan snel verder. In dit blog vertellen we je er alles over. 

  De perfecte aanvulling op je training


  Met een goede yogaroutine wordt het gehele lichaam aangesproken en in beweging gezet. Veel houdingen worden erg langzaam uitgevoerd, of je lichaam blijft een bepaald aantal seconden (of zelfs minuten) in een specifieke houding. Het uithoudingsvermogen van je spieren wordt hiermee veel meer op de proef gesteld dan wanneer je snelle, krachtige bewegingen maakt. De doorbloeding van je spieren wordt optimaal gestimuleerd, wat zorgt voor een betere spierconditie. Daarnaast zijn de oefeningen goed voor je balans (denk maar eens aan het balanceren op 1 been!) en je flexibiliteit.

  Alle voordelen van een yogatraining zijn ook voordelen bij je fitness training, of wanneer je aan krachttraining doet. Het voorkomt blessures, aangezien je bijvoorbeeld leert hoe je je armen op de beste manier kunt stretchen. Zelfs voor degene die het liefste met gewichten trainen biedt het een mooie afwisseling, juist omdat er hierbij geen gebruik wordt gemaakt van attributen. Het enige wat je nodig hebt om deze sport te beoefenen is een yogamat en je eigen lichaam. Het mooie is namelijk dat je traint met je eigen lichaamsgewicht. Je ontdekt de kracht van je eigen lichaam en ziet waar het toe in staat is. Naast de lichamelijke effecten geeft dit ook een mentale boost!

  Welke vorm is voor jou het meest geschikt?


  Je hebt besloten dat je graag wil beginnen. Dan is nu het moment aangebroken om te gaan beslissen welke vorm je wil gaan doen, aangezien je kunt kiezen uit tal van varianten. Gelukkig is er voor iedereen een geschikte vorm.

  De klassieke vorm is Hatha-Yoga, waarbij beweging en stille houdingen worden afgewisseld. Hatha is de perfecte manier om kennis te maken met alles wat bij yoga komt kijken. Wil je echter direct sterker worden? Dan is Power-Yoga geschikt voor jou! Power-Yoga biedt uitdagingen op fysiek gebied; de focus ligt namelijk meer op het versterken van spieren dan bij andere vormen. Doordat yoga zorgt voor lange en sterke spieren, wordt je lichaam sterk en soepel tegelijk. Je hoeft niet bang te zijn voor een saaie en suffe les. Wie wel eens aan Power-Yoga heeft gedaan, weet dat dit een intensieve training is! Ook Hot-Yoga is erg geschikt voor iedereen die graag aan zijn of haar kracht wil werken. Hot-Yoga wordt, zoals de naam al verklapt, uitgevoerd in een ruimte die is opgewarmd tot minimaal 25 graden. Ook temperaturen oplopend tot 38 graden zijn niet vreemd. Door deze warmte word je zowel mentaal als fysiek nog meer uitgedaagd. De hoge temperatuur helpt je lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen en bevordert de soepelheid van je spieren. 


  Met deze prachtige sport haal je meer uit je lichaam dan wat je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Wij wensen je veel plezier en succes! 

  Dit is een gastblog van Happy with Yoga

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Chat openen
  Vragen? Stuur een whatsapp-bericht!
  Heb je vragen?