Hoe kan ik ervaring opdoen als personal trainer?

Als het je droom is om personal trainer te worden, is het belangrijk om ervaring op te doen in de branche. Ervaring opdoen helpt je om je vaardigheden te verbeteren en je kennis te vergroten, wat je weer kan helpen om beter te worden in je werk. Maar ik hoor je al afvragen; hoe kan ik ervaring opdoen als personal trainer? Hieronder geef ik je een aantal tips over hoe je ervaring op kunt doen als personal trainer voordat je een klantenbestand hebt opgebouwd.

Table of Contents

  6 Stappen om meer ervaring op te doen als personal trainer

  Het kan knap lastig zijn om te beginnen als personal trainer. Je wilt natuurlijk eerst wat ervaring opdoen, zodat je er zeker van bent dat je op een veilige en verantwoorde manier mensen kunt trainen naar een betere gezondheid. Hoe begin je? Is het verstandig om eerst een opleiding te doen? Of kan je jezelf met wat basis ervaring in de sportschool al gelijk in het diepe gooien? In mijn ervaring van 12 jaar als personal trainer gewerkt te hebben, heb ik gezien dat het nooit goed is om ‘stappen over te slaan’. Je denkt misschien dat je ervaring genoeg hebt om mensen met verschillende achtergronden, medische verleden en lichaamsbouw te trainen, maar je zult merken dat je vaak tegen enorme obstakels aan zal lopen. Alleen door ervaring op te doen kun je de vaardigheden aanleren die je nodig hebt om verschillende individuen te trainen. Door de onderstaande 6 tips te volgen, zul je in no-time ervaring opdoen als personal trainer.

  1. Volg een opleiding

  Één van de beste manieren om ervaring op te doen als personal trainer is door een opleiding te volgen. Er zijn verschillende opleidingen beschikbaar, zoals de opleiding tot personal trainer aan de Academie voor Sport en Bewegen of de NASM opleiding tot personal trainer van EFAA. Tijdens deze opleidingen leer je veel van wat je moet weten om personal trainer te worden, zoals hoe je trainingen moet opstellen, hoe je de relatie met klanten opbouwt, hoe je blessures kunt voorkomen en hoe je een sport traject structureel op kunt bouwen.

  2. Doe een stage

  Een andere manier om ervaring op te doen is door stage te lopen bij een sportschool of fitnesscentrum. Solliciteer voor een stage bij sportscholen waarvan je weet dat er personal training sessies geven worden. Tijdens de stage kun je meekijken met de trainers en ervaren hoe het is om te werken in de branche. Je kunt ook zelf kleine trainingen geven onder supervisie van een ervaren personal trainer. Zo kun je ervaring opdoen en tegelijkertijd je vaardigheden verbeteren. Tijdens zo een stage periode zul je veel waardevolle ervaring opdoen, gesprekstechnieken meekrijgen en methodes voor veilig trainen aanleren.

  3. Begin met small-group training

  Als je al enige kennis en ervaring hebt opgedaan, kun je ook zelf small-group trainingen gaan geven. Dit kan bijvoorbeeld aan vrienden of familie zijn, maar je kunt ook kleine groepjes opstellen en deze trainingen aanbieden tegen een vergoeding. Hiervoor heb je geen sportschool nodig. Je kunt ervoor kiezen om de trainingen buiten te organiseren door gebruik te maken van elastische banden, kettlebells en bomen of bankjes die je buiten tegenkomt. Zo kun je ervaring opdoen en tegelijkertijd wat geld verdienen.

  4. Doe mee aan workshops en seminars

  Om je kennis en vaardigheden als personal trainer te vergroten, is het ook aan te raden om deel te nemen aan workshops en seminars. Er zijn verschillende aanbieders die regelmatig workshops en seminars organiseren voor personal trainers. Neem bijvoorbeeld de weightlifting workshops van Get Under the Bar. Tijdens deze workshops kun je nieuwe technieken leren, nieuwe trends ontdekken en van ervaren trainers leren. Dit kan je helpen om je kennis en vaardigheden als personal trainer verder te ontwikkelen en met meer zelfvertrouwen je werk te doen

  5. Zoek een mentor

  Een mentor is iemand die ervaring heeft in de branche en je kan helpen om je vaardigheden te verbeteren en te groeien als personal trainer. Je kunt een mentor zoeken binnen je eigen sportschool of fitnesscentrum, of je kunt op zoek gaan naar een mentor in de branche die je kan begeleiden en advies geven. Er zijn genoeg ervaren trainers die het leuk vinden om jou op te leiden tot volwaardig trainer in ruil voor jouw diensten als trainer tegen een gereduceerd tarief. Denk er eens over na. Het komt op hetzelfde neer als €2000,- neerleggen voor een cursus waaraan je meedoet met 15 andere trainers, alleen doe je het alleen en hoef je in dit geval niet het geld van je rekening over te schrijven, maar betaal je door wat arbeid te verrichten. Je kunt natuurlijk ook een overeenkomst maken dat, als je met succes 12-16 weken lang meeloopt, de trainer jou in dienst neemt of X aantal klanten laat trainen op ZZP-basis.

  6. Maak gebruik van social media

  Tot slot is het ook aan te raden om gebruik te maken van sociale media om ervaring op te doen als personal trainer. Door een blog te starten of te posten op Instagram over je trainingen en workouts, kan je je kennis en vaardigheden delen met een groter publiek. Dit kan je helpen om je naamsbekendheid te vergroten en om ervaring op te doen met het delen van je kennis met anderen.

  Tot slot

  Er zijn verschillende manieren om ervaring op te doen als personal trainer. Door bijvoorbeeld een opleiding te volgen, stage te lopen, small-group trainingen te geven, deel te nemen aan workshops en seminars en een mentor te zoeken, kun je je vaardigheden en kennis vergroten. Maak ook gebruik van sociale media om je naamsbekendheid te vergroten en om ervaring op te doen met het delen van je kennis met anderen. Door ervaring op te doen, zal je beter worden in je werk als personal trainer en kun je je klanten nog beter helpen om hun doelen te behalen!

  Meer informatie nodig over hoe je ervaring op kunt doen als personal trainer? Neem contact mij op.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Chat openen
  Vragen? Stuur een whatsapp-bericht!
  Heb je vragen?