Wat doet een online personal trainer?

We weten allemaal wel wat een personal trainer doet. Weet je dit niet dan kun je het altijd nog even teruglezen in mijn artikel ‘Wat doet een personal trainer?‘ Maar wat doet een online personal trainer? Wat kan een online trainer voor je betekenen? En wat is het verschil tussen online coaching en regulier (fysieke) personal training? Dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Online coaching is namelijk een stuk populairder geworden de afgelopen tijd. Het begon allemaal als een alternatief verdienmodel voor personal trainers, maar inmiddels is het een veelgevraagde vorm van coaching geworden. Fysieke personal training blijft nog altijd populairder onder beginnende sporters, maar voor de wat meer ervaren sporter kan online fitness coaching grote voordelen bieden.

Table of Contents

  Wat doet een online personal trainer?

  Een online personal trainer dient jou als sporter de tools te bieden om je verder op weg te helpen naar je (eind)doel. Dit doet hij door middel van een online coaching systeem met consult momenten en contact via email, whatsapp of skype. Eigenlijk hoort een online personal trainer je net zulke goede resultaten te kunnen bieden als een normale personal trainer. Het enige verschil is dat je bij online personal training het werk (de trainingen) zelfstandig uit moet gaan voeren.

  Een gewone personal trainer staat fysiek naast je, geeft je technische instructies en motiveert je. Daarentegen geeft een online personal trainer voornamelijk alleen advies en zegt je wat de volgende beste stap is in je voeding, training of levensstijl. Zo kan een online personal trainer je helpen met het behalen van alle fitness gerelateerde doelen zoals spieropbouw, vetverlies en het verbeteren van je leefstijl.

  Online fitness coaching met een personal trainer is de meest flexibele, kosteneffectieve, geweldigste manier om je fitnessdoelen op korte termijn te bereiken. Als je wilt trainen waar en wanneer het jou uitkomt – in plaats van afhankelijk te zijn op de locatie en beschikbaarheid van iemand anders, dan kan online coaching zeker iets voor jou zijn. En dat alles tegen de fractie van de kosten van een normale personal training pakket.

  Relevantie vragen en kwesties die een goede online personal trainer wil weten:

  • Wat is je doel / wat wil je bereiken?
  • Wat is je huidige ’trainingsleeftijd’ – hoe veel ervaring heb je met (kracht)sport in het algemeen?
  • Wat zijn je zwakheden, evt. blessure’s?
  • Welke spieren moeten er versterkt worden voor een betere balans in je lichaam?
  • Op welke trainingsmethode reageert je lichaam goed?
  • Wat voor belasting kun je aan i.c.m. jouw huidige levensstijl? (ben je bijv. heel gestresst / workaholic)
  • Wat is jouw genetische potentie en hormonale balans?
  • Welk voedingspatroon past er bij jou, je lichaam en je levensstijl?
  • Welke oefeningen moet je op focussen om de gewilde esthetische veranderingen teweeg te brengen?

  Coaching op voedingsgebied

  Voor goede resultaten is de juiste voeding onmisbaar. Een online personal trainer helpt jou bij het kiezen van het beste voedingspatroon die jij voor een langere periode vol kunt houden. Voeding en training gaan altijd hand-in-hand. Zonder een goed voedingsplan bereik je niet de trainingsresultaten die je wilt bereiken. Uit onderzoek blijkt dat externe coaching een effectief plan is om veranderingen in mensen teweeg te brengen.

  Het is vaak ook makkelijker om de richtlijnen te volgen die een ander aan je geeft. Een online personal trainer werkt met je samen om erachter te komen welk voedingspatroon het beste past bij jou levensstijl, wat voor supplementen nuttig voor je zijn en hoe je door middel van de juiste voeding beter kunt herstellen van zware krachttraining sessies.

  Ben jij op zoek naar een online fitness coach die jou het beste kan ondersteunen op het gebied van voeding(&training)? NOEX Fitness biedt online coaching voor vrouwen die hun shape naar het volgende niveau willen brengen.

  Coaching op trainingsgebied

  Op het gebied van training zul je veel hebben aan een online coach die op een objectieve manier kijkt naar jouw huidige trainingsniveau, de progressie die je tot nu toe hebt geboekt en jouw mate van rust en herstel. We zijn zelf vaak erg ongeduldig als het aankomt op de progressie die we maken in de gym, en verliezen het vermogen om objectief te blijven kijken naar onze persoonlijke situatie. Een online personal trainer maakt een trainingssschema die is afgestemd op jouw actuele ’trainingsleeftijd'(hoe lang je al traint en in welk trainingsstadium je nu verkeerd), je lichaamsstructuur en je persoonlijke leefsituatie. Na het toesturen van trainingsvideo’s ontvang je van je coach technische cue’s op wat je kunt veranderen/verbeteren. Daarnaast hebben veel online coaches een eigen videobibliotheek met technische video’s van de uitvoering van oefeningen.

  Coaching op leefstijlgebied

  Het veranderen van je levensstijl is een van de belangrijkste punten om te adresseren aan het begin van je trainingstraject. Je kunt niet allerlei resultaten gaan verwachten na een aantal weken harde krachttraining als je je levensstijl nog niet op orde hebt. Hiervoor moet je eerst slechte gewoontes elimineren, en verder bouwen op goede gewoontes die je dag-in-dag-uit in je levensstijl kunt implementeren(en volhoudt!). Door het verbeteren van leefstijlfactoren zoals je stress, slaap en beweging buiten de trainingen om kun je op den duur meer trainingen aan en kun je je lichaam zwaarder belasten(meer belasting -> meer groei). Een online personal trainer helpt jou bij het bereiken van een duurzame levensstijl die je trainingen, spiergroei en vetverlies complimenteert.

  Wat is het verschil tussen een online en fysieke personal trainer?

  De meeste personal trainers die les geven in een sportschool doen eigenlijk maar 1 ding: ze instrueren je wat je daar, op dat moment, hoort te doen. Ze vergeten de andere levensstijl factoren die plaatsvinden gedurende de andere 23 uur per dag van een client. Een personal trainer dient normaliter een totaalpakket aan te bieden, en niet alleen tijdens die paar uur van wekelijkse personal training als onuitputbare bron van informatie. Een online personal trainer biedt dit wel. Daarom geloof ik zelf dat voor een groot aantal (specifieke)clienten online personal training een betere oplossing is dan reguliere personal training.

  Misschien vraag je je nu af:

  ‘maar hoe kan je nou weer hetzelfde resultaat bereiken met een coach die je niet / nauwelijks ziet?’

  Dit zal ik je uitleggen met de volgende voordelen van online personal training:

  1. Geen fysieke afspraken, alles op afstand

  Doormiddel van online coaching hoef je geen fysieke afspraken te maken maar kun je alles online doen. Dit scheelt je reistijd (kosten), het afstemmen van agenda’s en kun je ten alle tijden je coach bereiken wanneer en waar het jou uitkomt. Hierdoor kun je online coaching veel beter combineren met een druk reis- of werkschema. En een vakantie of zakenreis hoef je voortgang niet meer te hinderen. Het enigste wat je nodig hebt is internetverbinding en een mobiel of laptop.

  2. Compleet coaching pakket

  Online personal training draait om een 360 graden aanpak. Je wordt ondersteund in de facetten van je leven waar jij het nodig hebt. Er word naast je training ook gekeken naar je voeding- en herstelpatroon en wat daar aan veranderd moet worden om optimale resultaten te behalen. Zo wordt er in een dieetfase gekeken naar je honger, stress en herstelniveau’s. Voorbeeld: doordat je iedere dag een cijfer doorgeeft aan je coach m.b.t. de mate van honger die je ervaart (van 1: absoluut geen honger tot 10: extreme honger) blijft hij op de hoogte en kan hij direct aanpassingen maken aan je voedingsplan om de honger te verminderen.

  3. Kostefficiëntie

  Een ander groot verschil tussen fysieke personal training en online fitness coaching zijn de kosten. Voor één personal training sessie in de sportschool betaal je al snel tussen de € 50,- en € 80(voor meer informatie bekijk mijn artikel Wat kost een personal trainer? . Vaak is voeding&lifestyle coaching hier niet bij inbegrepen. Bij online coaching is het tarief voor een hele maand coaching slechts 70 á 80 euro.

  4. Online tracking systeem

  Doormiddel van het online tracking systeem kun je alles zelf bijhouden. Denk hierbij aan je progressie, training, voedingswaardes, nachtrust, dagelijkse stappen en nog veel meer. Het tracking systeem staat verbonden met je coach dus je coach kan ten alle tijden inzien hoe het ervoor staat en wat er eventueel verbeterd kan worden. 

  5. Het draait om opleiden

  De online fitness coaching is gebaseerd op het aanleren van de basisprincipes van gewoonten die ervoor zorgen dat je consequent progressie zal boeken. We doen dit door middel van educatieve video’s, makkelijk te volgen voedingstemplates en wekelijkse contactmomenten tussen coach en cliënt.
  Het is belangrijk dat je zo veel mogelijk te weten komt over zowel voeding- als training zodat jij dit uiteindelijk zelf kunt toepassen in je nieuwe lifestyle. Je krijgt dus niet alleen een resultaatgericht plan met de juiste coaching om dit plan te volgen maar ook alle nodige kennis om je bij te scholen over alles wat belangrijk is. Op deze manier kun je na het coaching traject zelf verder met het behouden van jou behaalde resultaten. 

  Wat máákt een goede online personal trainer?

  Bij het kiezen van een online personal trainer moet je letten op een aantal punten:

  • Een goede online personal trainer dient hoog opgeleid te zijn en kennis te hebben van anatomie, trainings- methodiek en wetenschap, voedingsprincipes.
  • Een goede online personal trainer dient de mental coaching skills te beheersen waarmee hij zijn cliënten kan helpen hun slechte gewoontes te doorbreken.
  • Een goede online personal trainer dient regelmatig check-ins te doen bij zijn cliënten en pro-actief te zijn.
  • Een goede online personal trainer dient kennis te hebben van supplementen, de bijkomende risico’s en gezondheidsvoordelen.
  • Een goede online personal trainer moet kunnen luisteren naar zijn client, en op een objectieve wijze te kunnen adviseren.
  • Een goede online personal trainer moet op willekeurige tijden kunnen reageren op vragen en probleemkwesties van zijn klanten.

  Veelgestelde vragen over online personal trainer

  Wat kost online personal training?

  Online personal training kost gemiddeld tussen de €60,- en €150,-. De hoogte van de prijs is sterk afhankelijk van de expertise van de trainer, wat er allemaal bij inbegrepen zit, en of er dagelijks, ofwel wekelijks, contactmomenten plaatsvinden. De regel hierin is vaak; hoe meer contactmomenten, hoe hoger de prijs.

  Is online personal training effectief?

  Online personal training kan heel effectief zijn. Voornamelijk sporters die al een aardige basis hebben op het gebied van trainingservaring kunnen veel profijt hebben van online personal training. Een ervaren online personal trainer kan jou d.m.v. zijn inzicht/expertise net die push geven om door plateaus heen te breken.

  Wat doet een online personal trainer?

  Een online personal trainer helpt jou, op afstand, om jouw persoonlijke gezondheids-, fysiek- en krachtdoelen te bereiken. Dit doet hij/zij door middel van op-maat-gemaakte training- en voedingsplannen. Daarnaast zul je bij de meeste online personal trainers wekelijks(of iedere 2 weken) een ‘evaluatie-moment’ hebben waarin je training, voeding, rust en herstel besproken zal worden, alsmede de fysieke veranderingen d.m.v. een weging, omvangs- en vetmeting.

  Samenvatting

  Een online personal trainer kan ervoor zorgen dat jij echte resultaten zal behalen. We hebben het hier niet over een aantal kilo’s kwijtraken of een klein beetje groei in je benen of armen zien. Een goede online personal trainer heeft de kennis in huis om je een totale lichamelijke transformatie te laten ondergaan. Om je lichaam te vormen door spiermassa aan te zetten op de juiste plekken en vet te verliezen op plekken zoals je buik, benen, billen en onderrug.

  Iedere coach voert zijn online programma’s een beetje anders uit, maar ieder van ons biedt onze klanten fitness- en voedingsbegeleiding, gedetailleerde trainingsplannen die zijn afgestemd op uw specifieke doelen, voortdurende ondersteuning en ,wanneer nodig, een virtuele schop onder de kont.

  Ben je zelf geïnteresseerd in online coaching en wil je jouw progressie naar het volgende niveau te brengen?

  Kijk dan of onze online fitness coaching iets voor jou is.

  Laat een reactie achter

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Chat openen
  Vragen? Stuur een whatsapp-bericht!
  Heb je vragen?