Wat kost een personal trainer?

We krijgen vaak de vraag gesteld; wat kosten jullie? En wat kost een personal trainer gemiddeld? Dat is geen gekke vraag, want de kosten van een personal trainer in Nederland verschillen nogal. Zo betaal je bijvoorbeeld al snel tientallen euro’s meer voor een personal trainer in een luxe studio ergens in Den Haag, dan wanneer je een trainer inhuurt die training geeft vanuit zijn garage-gym in Hengelo. Dat is ergens ook wel logisch. Je betaald niet alleen voor de trainer en zijn/haar expertise, maar ook voor de exclusiviteit, de faciliteit en omgeving.

In dit artikel wil ik het gaan hebben over de kosten van personal training, wat hierbij inbegrepen zit, en hoe dit vergelijkt met wat wij zelf aanbieden als personal training studio in de Randstad(regio Den Haag). Hierbij nemen we een diepe duik in wat een gemiddelde trainer kost, welke factoren de prijs van een trainer bepalen, en wat je kunt verwachten voor de prijs die je betaald. Lees verder!

Table of Contents

  Wat kost een personal trainer gemiddeld?

  Er werd vaak gedacht dat de diensten van een personal trainer alleen bestemd zijn voor de super rijken onder ons. Niets is minder waar. Vroeger was personal training vooral weggelegd voor de meest welvarenden. Die tijden zijn inmiddels wel veranderd. Sinds een aantal jaar nu komt het steeds meer voor dat young professionals, en zelfs gewone jongeren(< 18 jaar), een personal trainer nemen. Dit komt voornamelijk doordat de fitness branche in zijn geheel ontwikkelingen ondergaat. Er is steeds meer informatie beschikbaar over hoe je je training, voeding en lifestyle kunt finetunen om zo effectief mogelijk je doelen te bereiken. Niet iedereen heeft zin en tijd om zich te gaan verdiepen in wetenschappelijke studies over welke methodes het beste werken voor spiergroei en absolute kracht. Dit laten ze liever aan een professional over. Entree personal trainer.

  De kosten van een personal trainer kunnen enorm variëren en zijn afhankelijk van allerlei factoren zoals de locatie waar de training plaats vind(is het zijn/haar eigen sportschool of een commerciële sportschool zoals Basic Fit of Fit for Free?), de expertise en ervaring van de trainer, en wat er allemaal in het pakket inbegrepen is.

  Kosten personal trainer

  Gemiddelde kosten(nationaal)€ 62,50
  Minimale kosten(per uur)€ 35
  Maximale kosten(per uur)€ 90
  Gemiddelde kostenbereik(per uur)€ 45 tot € 65

  Het gemiddelde uurtarief van een personal trainer per uur in de randstad ligt tussen de 50 en 65 euro, met uitzondering van zeer bekende of hoogopgeleide trainers. Over het algemeen kom je weinig trainers tegen die voor minder dan 40 euro per uur training geven.

  Soms is het financieel gezien niet mogelijk om 2 tot 3 keer per week met een personal trainer te trainen. Begrijpelijk. Maar is het vaak wel mogelijk om half-begeleid te trainen waarbij je bijvoorbeeld 1 keer per week met je trainer aan de slag gaat en op je andere trainingsdagen je eigen programma(op maat gemaakt door je trainer) uitvoert. Zo heb je minder kosten maar alsnog goede begeleiding op weg naar je doelen.

  wat kost een personal trainer

  Personal trainer prijs per uur

  De meeste personal training sessies duren één uur, maar er is vaak ook de mogelijkheid voor kortere trainingen van bijvoorbeeld 30 tot 45 minuten te gaan, voor een lager tarief. Hierbij moet er gezegd worden dat veel personal trainers het vertikken om voor korter dan een uur les te geven.

  Een andere optie zou zijn om met zijn tweeën te trainen. Het nadeel hiervan is dat je minder persoonlijke aandacht krijgt, maar daarentegen is het voordeel dat je (beide) minder betaald. De meeste trainers rekenen voor duo training zo een 1,5 keer het tarief van een normale personal training sessie. Dus bij een trainer die normaal 60 euro per uur vraagt, kost een duo personal training sessie 60 x 1,5 = 90 euro.

  Je betaald dus uiteindelijk in plaats van 60 euro 45 euro per persoon. Ik zou je wel aanraden om bij jezelf na te gaan of dit het waard is, want uiteindelijk draait het bij personal training toch juist om meer persoonlijke aandacht?

  Personal trainer kosten per maand

  Duur van de sessieGemiddelde kosten
  30 minuten€ 22,50 – € 32,50
  60 minuten€ 45 – € 65
  Duo personal training(60 min.)€ 75 – € 100
  Kosten per maand(2 keer per week één uur trainen)€ 360 – € 520

  Hoe kies je de juiste personal trainer?

  De keuze voor een trainer draait nog altijd te vaak om factoren als een persoonlijke klik, de gezellige sfeer in de sportschool/studio waar jullie trainen en meer van dat soort triviale dingen.

  Maar uiteindelijk betaal je maar voor 1 ding; RESULTAAT.

  Dus voordat je de stap waagt om te beginnen met die gezellige, knappe trainer van de sportschool in de buurt moet je jezelf 1 cruciale vraag stellen; kan hij mij resultaat garanderen?

  Dit zal gedeeltelijk afhankelijk van jezelf en jouw inzet zijn natuurlijk. Alhoewel; een bekwame, hoog-gekwalificeerde trainer met veel kennis kan je heel goed op weg helpen. Ga dan ook na wat voor kwalificaties/diploma’s de trainer bezit. Hoog aangeschreven personal trainer cursussen zijn o.a.: Bayesian Bodybuilding van Menno Henselmans, Overload principle TOP trainer A-B-C, en ISSA. Kies dus een trainer uit die de expertise en ervaring heeft om jou te begeleiden naar je doel. Ook is het niet gek om te vragen wat voor resultaten hij al heeft weten te behalen met zijn vorige cliënten. Hierdoor kun je makkelijk peilen of hij/zij de skillset in huis heeft om jou tot jouw doel te begeleiden.

  Onze tarieven

  Hier onder zie je, ter vergelijking, onze tarieven voor personal training, personal (kick-)boksles, duo PT, en wat hier allemaal bij inbegrepen zit.

  Soort trainingPrijs per sessie
  1-op-1 (kick-)boksles (45 minuten technisch, conditioneel, sparren)€ 55
  Personal training(+individueel programma, voedingsadvies, 2-wekelijkse huidplooi metingen)€ 65
  Duo personal training(+alles wat bij reguliere personal training is inbegrepen)€ 80
  Kosten per maand(2 keer per week één uur trainen)€ 440 – € 520

  Wil jij zelf beginnen met trainen met een personal trainer? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen het personal training? Bekijk ons aanbod en boek een proefles via de pagina: Personal trainer Den Haag.

  Scroll naar boven
  Scroll naar top
  Chat openen
  Vragen? Stuur een whatsapp-bericht!
  Heb je vragen?