wat kost een personal trainer

Wat kost een personal trainer?

We krijgen vaak de vraag gesteld; wat kosten jullie? En wat kost een personal trainer gemiddeld? De kosten van een personal trainer in Nederland verschillen nogal. Zo betaal je bijvoorbeeld al snel meer voor een personal trainer in een luxe PT studio ergens in Rotterdam dan wanneer je een trainer inhuurt die training geeft vanuit zijn garage-gym in Hengelo. Dat is ergens ook wel logisch.

In dit artikel ga ik je niet zeggen hoeveel wij of onze pakketten kosten, maar juist uitleggen wat de gemiddelde personal trainer kost, welke factoren de prijs bepalen en wat je kunt verwachten voor de prijs die je betaald.

Table of Contents

  Gemiddelde prijs personal trainer

  Er word vaak gedacht dat de diensten van personal trainers alleen bestemd zijn voor de super rijken onder ons. Niets is minder waar. Vroeger was personal training vooral weggelegd voor de meest welvarenden. Die tijden zijn veranderd.

  De kosten van een personal trainer nu kunnen enorm variëren en zijn afhankelijk van allerlei factoren zoals de locatie waar de training plaats vind(is het zijn/haar eigen sportschool of een commerciële sportschool?), de kwaliteiten en ervaring van de trainer, en wat er allemaal inbegrepen is in het trainingspakket.

  Het gemiddelde uurtarief van een personal trainer per uur in de randstad is tussen de 50 en 65 euro, met uitzondering van extreem bekende of hoogopgeleide trainers.

  Soms is het financieel gezien niet mogelijk om 2 tot 3 keer per week met een personal trainer te trainen. Begrijpelijk. Maar is het vaak wel mogelijk om half-begeleid te trainen waarbij je bijvoorbeeld 1 keer per week met je trainer aan de slag gaat en op je andere trainingsdagen je eigen programma(op maat gemaakt door je trainer) uitvoert. Zo heb je minder kosten maar alsnog goede begeleiding op weg naar je doelen.

  Personal trainer prijs per uur

  De meeste personal training sessies duren 1 uur, maar er is vaak ook de mogelijkheid om te gaan voor kortere trainingen van bijvoorbeeld 30 tot 45 minuten, voor een lager tarief. Hier moet bij gezegd worden dat veel personal trainers het vertikken om voor korter dan een uur les te geven.

  Een andere optie zou zijn om met zijn tweeën te trainen. Het nadeel hiervan is dat je minder persoonlijke aandacht krijgt, maar daarentegen is het voordeel dat je (beide) minder betaald. De meeste trainers rekenen voor duo training zo een 1,5 keer het tarief van een normale personal training sessie. Dus bij een trainer die normaal 60 euro per uur vraagt, kost een duo personal training sessie 60 x 1,5 = 90 euro.

  Je betaald dus uiteindelijk in plaats van 60 euro 45 euro per persoon. Ik zou je wel aanraden om bij jezelf na te gaan of dit het waard is, want uiteindelijk draait het bij personal training toch juist om meer persoonlijke aandacht?

  Betaal voor resultaat

  De keuze voor een trainer draait nog altijd te vaak om factoren als persoonlijke klik, gezellige sfeer in de sportschool/studio waar jullie trainen en meer van dit soort triviale dingen.

  Maar uiteindelijk betaal je maar voor 1 ding; RESULTAAT.

  Dus voordat je de stap waagt om te beginnen met die gezellige, knappe trainer van de sportschool in de buurt moet je jezelf 1 cruciale vraag stellen; kan hij mij resultaat garanderen?

  Dit zal gedeeltelijk afhankelijk van jezelf en jouw inzet zijn natuurlijk. Alhoewel; een bekwame, hoog-gekwalificeerde trainer met veel kennis kan je heel goed op weg helpen. Ga dan ook na wat voor kwalificaties/diploma’s de trainer bezit. Hoog aangeschreven personal trainer cursussen zijn o.a.: Bayesian Bodybuilding van Menno Henselmans, Overload principle TOP trainer A-B-C, en ISSA.

  Wil jij zelf beginnen te trainen met een personal trainer? Bekijk dan eens onze personal training tarieven, of meld je direct aan voor een gratis consultgesprek!

  Scroll naar top
  Chat openen
  Vragen? Stuur een whatsapp-bericht!
  Heb je vragen?