Sportscholen dicht door corona, wat nu?

Corona kilo’s.

We kennen de term inmiddels allemaal wel. Het word vaak uitgelicht als het onvermijdelijke gevolg van een lockdown die ons al een jaar lang af en aan heeft geteisterd. En met nog een tijdje te gaan voordat de meerderheid van de bevolking is inge├źnt tegen het corona virus en de sportscholen wellicht zullen heropenen staat de zomer nu al om de hoek. Voorlopig lijkt het er niet op dat de sportscholen snel weer hun deuren zullen gaan openen.

Dus wat kan je nu nog doen om fit te worden?

Trainen in de buitenlucht

Gelukkig kun je nog altijd gebruik maken van de geweldige ruimte die, zonder enig abonnement of lidmaatschap toegankelijk is voor iedereen; BUITEN. Ja, ik weet het – niet iedereen is er gek op. Dat is ook zo gek nog niet, gezien het klimaat waarin we leven in Nederland..

Toch blijft het een geweldig alternatief voor de sportschool.

Zo kan je buiten wandelen, hardlopen, zijn er objecten zoals (stenen)trappen en bankjes die je kan gebruiken om stair-walks of step ups op te doen. En zijn er inmiddels ook meerdere ‘open-air gyms’ geopend door heel het land waar je al je calisthenics oefeningen kunt doen op pull-/dip-/& push-up bars en ringen.

Zo ook deze in Scheveningen:

Te koud, Te nat, te (vul het in)..

Toch niet helemaal jouw ding, dat buiten sporten? Begrijpelijk.

Nou blijkt er toch nog een manier te zijn om wel lekker gebruik te kunnen maken van de sportschool…van sommige sportscholen dan.

Er zit namelijk een maas in de wet omtrent het sluiten van sportscholen door het Corona-virus. De regel luidt dat binnen sporten niet toegestaan is omdat daarbij aerosolen(kleine vochtdruppeltjes in de lucht) vrijkomen, wat kan leiden tot meer risico in het verspreiden van het virus. Daarom mag er voorlopig alleen buiten gesport worden.

Gelukkig zijn sommige sportscholen zo creatief geweest om hun apparatuur naar buiten te verplaatsen zodat ze wel open mogen blijven. Zo zijn er meerdere ‘fitnesstuinen’, waar je kan sporten met dezelfde apparatuur die je normaal binnen in een gym aantreft.

Er zijn in de omgeving Den Haag meerdere plekken waar dit kan. Zoals bij Max Health Club, Statensport of verschillende Crossfit gyms zoals Crossfit Scheveningen.

Statensport – Statenkwartier, Den Haag
Crossfit Scheveningen – Scheveningen haven, Den Haag
Scroll naar top