Wat kost een personal trainer?

We krijgen vaak de vraag gesteld; wat kosten jullie? En wat kost een personal trainer gemiddeld?

In dit artikel ga ik jullie niet zeggen hoeveel wij of onze pakketten kosten, maar juist uitleggen wat de gemiddelde personal trainer kost en waar je nou eigenlijk voor betaald.

Onbetaalbaar?

Er word vaak gedacht dat de diensten van personal trainers alleen bestemd zijn voor de super rijken onder ons.

Niets is minder waar.

Vroeger was personal training vooral weggelegd voor de meest welvarenden. Die tijden zijn veranderd.

De kosten van een personal trainer nu kunnen enorm variëren en zijn afhankelijk van allerlei factoren zoals de locatie waar de training plaats vind(is het zijn/haar eigen sportschool of een commerciële sportschool?), de kwaliteiten en ervaring van de trainer, en wat er allemaal inbegrepen is in het trainingspakket.

Het gemiddelde uurtarief van een personal trainer per uur in de randstad is tussen de 50 en 65 euro.

Soms is het financieel gezien niet mogelijk om 2 tot 3 keer per week met een personal trainer te trainen. Begrijpelijk. Maar is het vaak wel mogelijk om half-begeleid te trainen waarbij je bijvoorbeeld 1 keer per week met je trainer aan de slag gaat en op je andere trainingsdagen je eigen programma(op maat gemaakt door je trainer) uitvoert. Zo heb je minder kosten maar alsnog goede begeleiding op weg naar je doelen.

Daarnaast zou je ook kunnen gaan voor kortere trainingen van bijvoorbeeld 30 tot 45 minuten, voor een lager tarief uiteraard. Er moet bij gezegd worden dat veel personal trainers het vertikken om voor korter dan een uur les te geven.

Betaal voor resultaat

De keuze voor een trainer draait nog altijd te vaak om factoren als persoonlijke klik, gezellige sfeer in de sportschool/studio waar jullie trainen en meer van dit soort triviale dingen.

Maar uiteindelijk betaal je maar voor 1 ding; RESULTAAT.

Dus voordat je de stap waagt om te beginnen met die gezellige, knappe trainer van de sportschool in de buurt moet je jezelf 1 cruciale vraag stellen; kan hij mij resultaat garanderen?

Dit zal gedeeltelijk afhankelijk van jezelf en jouw inzet zijn natuurlijk. Alhoewel; een bekwame, hoog-gekwalificeerde trainer met veel kennis kan je heel goed op weg helpen. Ga dan ook na wat voor kwalificaties/diploma’s de trainer bezit. Hoog aangeschreven personal trainer cursussen zijn o.a.: Bayesian Bodybuilding van Menno Henselmans, Overload principle TOP trainer A-B-C, en ISSA.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *